Сезона Никшићко пиво 3×3 лига Републике Српске ове године игра се у 25 градова односно општина. Почела је 28. маја, када се играо турнир у Угљевику, а завршава се сљедећег викенда у Градишци.

Овог петка и суботе, 28. и 29. јула караван 3×3 лиге Републике Српске зауставио се у Броду, који је домаћин уличне кошарке већ више од десет година, рекао је начелник општине Брод, Зоран Видић, и додао да је ово друга година како је бродска улична кошарка дио лиге Републике Српске, те да је сам турнир подигнут на много виши ниво, што је условило и много веће интересовање публике.

Првог дана турнира снаге на терену испред Спортског Центра у Броду одмјериле су екипе млађих кадета.

U полуфиналу играле су екипе Кафе Моцарт из Славонског Брода и 3×3 Дервента, док је други пар полуфинала била екипа 3×3 Тузла и Она моја Добој.

У првом сусрету полуфинала побиједила је екипа Дервенте док је у другом сусрету боља била екипа из Тузле, која је у финалу побиједила Дервенту резултатом 21:9 те тако освојила прво мјесто у конкуренцији млађих кадета.

Побједник у шутирању тројки био је Огњен Василић.

Други дан турнира на платоу испред Спортског центра окупио се још већи број гледалаца који су навијали за своје фаворите. Горан Гарачић предсједник организационог одбора и члан управног одбора лиге 3×3 Републике Српске рекао је да му је јако драго што ова спортска манифестација, ревија кошарке, односно Никшићко пиво 3×3, лига Републике Српске из године у годину расте.

„Све је већи квалитет игре што је свакако препознала и Међународна кошаркашка федерација (FIBA3X3) која нам је ове године додијелила виши ниво и када је у питању бодовање приликом  учешћа на турниру“ рекао је Гарачић

Другог дана турнира лиге 3×3 Републике Српске у финалу су играле екипе Монте Карло и Ресторан Јовић, а у утакмици која је била неизвјесна до самог краја, славила је екипа Монте Карло побједом 21: 20.

Побједник такмичења у закуцавању је Срђан Гаврић.

Љубиша Шикарац, предсједник лиге  3×3 Републике Српске изразио је захвалност првенствено локалним заједницама које дају огроман допринос при организацији турнира у њиховим градовима те додао да је свој допринос лиги дао како Кошаркашки савез тако и институције Републике Српске

„Захваљујући подршци  Кошаркашког савеза, лига 3×3 Републике Српске  сваке године расте, све је већи број учесника из Републике Српске и региона, а све је више и публике која прати лигу што је нама изузетно драго“ рекао је Шикарац и додао да побједник овогодишње лиге 3×3 Републике Српске осваја слот за „ Pont du Gard Challenger” који се игра 1. и 2. септембра у Vers-Pont-du-Gardu, граду на југу Француске. 

В.Г.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *