Одборници Скупштине општине/СО/ Брод на данас одржаној 29. редовној сједници разматрали су 20 тачка дневног реда.

Скупштинска већина подржала је Информацију о пословању ЈКП „Комвод“ а.д. Брод за 2022. годину која је изазвала највише дискусија одборника.

Начелник општине Брод Зоран Видић истакао је да је једно од најважнијих питања у функционисању наше локалне заједнице питање бродског комуналног предузећа. Навео је да је у амбијенту поскупљења енергената, електричне енергије, повећања цијене рада дошло до финансијски негативног резултата предузећа што је довело до тога да запослени буду и неизвјесном и неповољном положају.

-Нас вјероватно у будућности чекају неке тешке одлуке када је комунално предузеће у питању али ни у једном тренутку нећемо одступити од принципа да све комуналне услуге обезбједимо нашим грађанима. Наравно све одлуке ће ићи у скупштинску процедуру гдје ћу ја, с обзиром на тежину одлука, тражити подршку односно мишљење одборника али вјероватно и шире јавности,- рекао је начелник Видић.

Скупштина је у наставку засједања подржала именовања појединих чланова Управних и Надзорног одбора у ЈУ „Центар за социјални рад“, ЈП „Радио Брод“, ЈУП „Бели анђео“, ЈЗУ „Дом здравља“ и ЈУ „Туристичка организација општине Брод“.

Усвојен је Нацрт одлуке о измјенама и допунама одлуке о водоводу и канализацији на подручју општине Брод као и информације о раду спортских организација и установа и удружења из области културе на подручју општине у 2022.години са планом активности у 2023. години, о водоснабдјевању и квалитету воде за период 01.01-30.06.2023. године те информацију о спроведеном конкурсу за избор најуређенијег дворишта, балкона и улаза  стамбене зграде за 2023. годину.

Према Пословнику СО пред одборницима је августовска пауза у раду, а наредно скупштинско засједање биће одржано у мјесецу септембру.