RADIO-BROD-[LOGO-BIJELI]-(2)

У бродском Дому здравља почетком новембра почео је са радом педијатријски тим, захваљујући којем ће најмлађим пацијентима сваким радним даном на располагању бити сви капацитети педијатријске службе.

На челу  тима је др Маја Радуловић, специјалиста педијатрије, која каже  да поред општих и превентивних прегледа, вакцинације и савјетовалишта за дјецу до седам година, педијатријски тим услуге пружа и младим до 18 година старости, уз упутницу породичног љекара.

-У служби радимо са здравом дјецом у оквиру савјетовалишта, систематских прегледа и вакцинације. Вакцинација против заразних болести се обавља по редовном календару и законски је обавезна у Републици Српској, али и препорука.  Здрава дјеца се наручују и добијају термин када се обавља преглед и кроз савјетовалиште  пратимо неуролошки и клинички развој дјетета.  Настојимо смањити контакт здраве и болесне дјеце, тако да се болесна дјеца не наручују, него је довољно телефонским путем заказати слободан термин за преглед тог дана -, навела је Радуловић.

Истиче да дјеца до навршених седам година припадају педијатријском тиму.

-Свој дјеци од седме па до 18 године живота такође пружамо консултативно – специјалистичке услуге, што значи да сва дјеца која припадају тимовима породичне медицине Дома здравља Брод могу да се прегледају у педијатријској служби  ако њихов породични љекар сматра потребним, и уз његову упутницу -, објаснила је она.

Радуловић напомиње да је у току регистрација пацијената у педијатријски тим.

– Дјеца регистрована у педијатријски тим Дома здрвља Брод не морају радити пререгистрацију, новорођена дјеца се региструју по рођењу, док они који су због недостатка педијатра посљедњих неколико година регистровани у педијатријским службама у другим локалним заједницама могу се до краја ове године пререгистровати у тим педијатрије нашег Дома здрваља, и тако остварити право на бесплатне услуге у нашој служби -, навела је др Маја Радуловић.  Д.И.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *