RADIO-BROD-[LOGO-BIJELI]-(2)

ПОРЕД НИЗА ПЕХАРА И МЕДАЉА У БРОД ДОНИЈЕЛИ И ПРЕЛАЗНИ ПЕХАР

Чланови бродског Одреда извиђача „Петар Кочић“ освојили су низ одличја на традиционалном извиђачком такмичењу „Кицини дани“ у Шапцу, те по ко зна који пут доказали да су један од најорганизованијих одреда у региону.

Такмичење је одржано од 28. до 30. јуна у организацији шабачког Одреда извиђача поречана „Савски Чивијаши“.

У категорији млађих извиђача и планинки прво мјесто заузела је екипа „Капибаре“ (Сандра Ђирђић, Ивона Ивановић, Јелена Гојковић, Тамара Гаврановић), док су друге била биле „Винксице“ (Николина Костадиновић, Атина Томичевић, Маја Попратин, Теодора Зечевић), такође из Брода.

И пехар намјењен побједнику у категорији старијих извиђача су освојили Брођани из екипе „У тунелу“ у саставу: Немања Чикојевић, Јована Станишић, Николина Гаврановић и Фуад Балта.

Код полетараца, треће мјесто су заузели: Дуња Ћерић, Стефан Цјетковић, Марија Милосављевић, Јован Пејчић и Лазар Кушљић, из екипе „Чему то“.

И екипа „Дружба Пере Квржице“ је бриљира у играма брђана освојивши прво мјесто. Прву награду ова екипа однијела је и на котлићијади, гдје су показали најбоље кулинарске вјештине у кувању пасуља.

Поред побројаних награда, у руке Брођана отишао је и прелазни пехар, јер су на такмичењу били одред са највише учесника.

Начелник бродског одреда извиђача Никола Чикојевић није крио задовољство оствареним успјесима.

Чикојевић је рекао да су „Кицини дани“ манифестација која поред уобичајених извиђачких дисциплина обухвата забавне игре који увијек привлаче велику пажњу.

– Презадовољни смо оставреним резулататом, још више фантастичним дружењем какво увијек приреде домаћини. Само такмичење је нешто попут игара без граница, односно извиђачке дисцилине су измјешане за забавним садржајима, тако да смо заиста уживали и радовали се свакој дисциплини -, рекао је Чикојевић. Д.И.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *