На терену код кајак клуба „Премиум“  у Броду, посебно уређеном за ову прилику, данас је почео први турнир у одбојци на пијеску, а носилац активности организовања турнира је Одбојкашки клуб „Брод“.

Ова дводневна манифестација  окупила је 19 сениорских и 7 јуниорских екипа.

Немања Бардак спортски директор  Одбојкашког клуба „Брод“ навео је да је турнир  почео јутрос у 8 часова.

-Учествује укупно 26 екипа од чега у сениорској конкуренцији 19 екипа из осам градова из Републике Српске и једна екипа из Хрватске-, навео је Бардак.

Предсједник Скупштине Одбојкашког клуба „Брод“, Слађан Јовичић овом приликом истакао је да су активности на припреми турнира ,који се по први пут организује у Броду, завршене на вријеме, да су услови за утакмице одговарајући те позвао Брођане да дођу код кајак кану клуба „Премиум“ и подрже екипе које се такмиче.

Подршку у организовању турнира пружила је и општина Брод.

Вања Николић, шеф Кабинета начелника општине Брод истакао је овом приликом задовољство организовањем једног новог спортског догађаја на подручју Брода.

 -Први пут  турнир у одбојци на пијеску. Драго нам је да се турнир одржава на простору кајак-кану клуба „Премиум“, на обали ријеке Саве. Сматрамо да је наша обала релативно не искориштена и да ће ово можда бити почетак организовања што више догађаја на обали ријеке Саве-, истакао је Николић и овом приликом се захвалио руководству одбојкашког клуба „Брод“ који су на себе преузели организацију овог догађаја и уредили терен који ће се, по завршетку турнира, моћи рекреативно  користити током читавог љета.

Подсјећамо да се турнир наставља сутра, 23. јуна , а екипе, према најавама организатора, од 8 часова почињу са такмичењем.