RADIO-BROD-[LOGO-BIJELI]-(2)

С циљем промоције породице и породичних вриједности, рађања, те здравог и одговорног родитељства у Броду је данас одржана дванаеста по реду „Конференција беба“ на којој је учествовало педесетак беба рођених од Видовдана 2022. године до Видовдана 2024.године

Локална управа за све учеснике обезбједила је и пригодне поклоне, а за све посјетиоце манифестације, одржане у Градском парку код Спортско-културног центра, приређен је занимљив музичко-забавни програм.

Изабрано је и трочлано предсједништво беба у које је ушла најмлађа беба, Дуња Рељић, рођена 12. јуна 2024.године. Титулу најстарије бебе понио је Александар Сељаковић рођен 20. јула 2022.године, док је беба са највише браће и сестара Лука Даниловић рођен 2. јануара 2024.године који има два брата близанца.

Велики број Брођана присуствовао је овој манифестацији, којој је, како су истакли организатори, примарни циљ промовисање породичних вриједности и родитељства.

-Фино је да се то организује, свака част, и нека дјеце, да их буде што више-, рекао је Александар Рељић, поносни отац мале Дуње.

Истиче да први пут манифестацији присуствује у улози родитеља и наводи да су то, у односу на раније, сада другачији погледи и схватања о важности њеног одржавања.

-Тек сада, у улози родитеља, могу препознати значај Конференције беба која је нешто највредније што и наша општина и Република Српска имају и требају да овакве манифестације његују и у будућности-, нагласио је Рељић

Поклоне награђеним уручили су начелник општине Брод Зоран Видић и Горан Вукојевић в.д. директор Туристичке организације општине Брод.

Начелник Видић је овом приликом нагласио да би од 1. септембра са радом требао да почне вртић у Скелама и истакао да, поредећи се са другим општинама, Брод и даље има најјефтинији државни вртић у Републици Српској.

-Трудићемо се да обезбједимо финансијска средства, да то тако остане и у наредном периоду као један вид подршке нашим младим родитељима-, рекао је Видић.

Истакао је задовољство што већ неколико година постоје бројне манифестације за које не треба посебна припрема, да се дуже времена одржавају и да већ имамо искусне људе који то организују.

-Једна од тих манифестација је и Конференција беба. Екипа из Туристичке организације је и ове године на врхунском нивоу, а посебна захвалност иде и родитељима који су се одазвали на ову манифестацију али и на бројне друге које организује општина Брод заједно са Туристичком организацијом-, навео је Видић.

Горан Вукојевић, в.д. директора бродске Туристичке организације навео је да је један од основних циљева организовања Конференције беба промоција породице и новог рађања.

-Ове године организовали смо 12. по реду Конференција беба, манифестацију која полако прелази у традиционалну. Која обједињује прошлост, садашњост и будућност, јер дјеца су будућност. За њих живимо. Да су нам жива и здрава и да је среће да их је што више -, рекао је Вукојевић.

Као увертира уручењу награда изабраним  члановима трочланог предсједништва  и пригодних поклона учесницима манифестације у забавном дијелу програм учествовали су малишани из ЈУП „Бели анђео“.

Овогодишња „Конференција беба“ одржана је у организацији општине Брод и бродске Туристичке организације уз подршку Министарства породице омладине и спорта Републике Српске.          Б.К.