RADIO-BROD-[LOGO-BIJELI]-(2)

На дводневном, осмом по реду, Међународном фудбалском турниру за млађе категорије „Брод 2024“, који је одржан 22. и 23. јуна на стадиону Омладинског фудбалског клуба „Полет 1926,“, учествовало је 80 екипа, са око 1000 малишана, подјељених у четири узрасне категорије и то дјечака од 2012. до 2015. годишта.

Отварајући турнир, начелник општине Брод Зоран Видић захвалио се организатору на доброј промоцији наше локалне заједнице истакавши да Српско спортско удружење „Пријатељи“ већ дуги низ година представљају једно од најактивнијих спортских невладиних удружења на подручију Брода.

Нагласио  је да ће општина Брод увијек помагати и доприносити реализацији оваквих али и других квалитетних идеја.

-Ако постоји манифестација на коју сам посебно поносан то је ова јер сам од самог почетка био у организацији, као неко ко је припремао терене или сад са позиције начелника. Импозантна је чињеница да ћемо током два дана одржавања турнира имати око хиљаду дјечака који се такмиче у фудбалу заједно са својим тренерима, родитељима, који су овог викенда, гости у Броду, и ово је прилика да се покажемо у најљепшем и најбољем свјетлу, онако како ми то знамо. Организатор је све припремио на врхунском нивоу. Мислим да ће ова дјеца која долазе из других општина и градова у будућности памтити Брод по добром, а то је и крајњи циљ -, истакао је Видић.

Млађе категорије Фудбалског клуба „Слога“ из Добоја редовни су учесници бродског турнира.Тренер у клубу  Даниел Јовичић прије свега похвалио је организацију турнира која је према његовим ријечима на високом нивоу.

-Ми смо дугогодишњи пријатељи са нашим бродским колегама и оно што бих похвалио је  организација турнира. Наравно, све је ово један захтјеван подухват. Тешко је примити све екипе, угостити их и обезбједити услове на адекватан начин и још једном све похвале за организацију-, казао је Јовичић.

Мирун Јокановић, тренер у Школи фудбала „Пријатељи“, која је организатор ове спортске манифестације, навео је да су у Броду биле присутне екипе из цијелог региона, Србије, Хрватске, Републике Српске и Федерације БиХ, укупно 38 клубова, из више од 25 градова и општина.

– Циљ организације турнира је промоција фудбала, спорта, дружења али и социјализације дјеце те њихово анимирање да се баве спортом. Ми се конкретно бавимо фудбалом и циљ нам је да анимирамо нове полазнике, нову популацију, у фудбал -, навео је Јокановић истакавши да је управо организовање оваквих спортских манифестација идеална прилика за то.

Истакао је да су велику подршку организацији турнира пружили општина Брод, Туристичка организација општине Брод, Српско спортско удружење „Пријатељи“, Омладински фудбалски клуб „Полет 1926“, али и бројна друга бродска удружења, организације и привредници.

У пригодном програму отварања  турнира, који је  водио Синиша Грабовац из ССУ „Пријатељи“, учествовали су и чланови КУД „Душко Трифуновић“. Б.К.

                                                                 ПЛАСМАН ПО КАТЕГОРИЈАМА:

Генерација 2012. годиште

1. ОФК Спартак 2013 (Бања Лука)

2. ФК Жељезничар (Добој)

3. ОФК Спорт тим (Бања Лука)

4. СК Бамби (Тузла)

Генерација 2013. годиште

1. ФК Слога (Добој)

2. ШН Батрина (Нова Капела)

3. ФК Љубић (Прњавор)

4. НК Марсонија (Славонски Брод)

Генерација 2014. годиште

1. СК Бамби (Тузла)

2. ШН Жељезничар (Славонски Брод)

3. ОФК Спорт тим (Бања Лука)

4. ОФК Спартак (Бања Лука)

Генерација 2015. годиште

1. ФК Борац (Бања Лука)

2. ФК Лауш (Бања Лука)

3. ФК Слога (Добој)

4. ФК Старс (Градишка)