На протеклом Свјетском купу одржаном од 20. до 23. jуна у Острави, Брођанка Жељана Ристић парастонотенисерка Србије (К:1) и чланица новосадског „Неоса“ остварила је одличан резултат освојивши бронзану медаљу у спојеним категоријама 1 и 2.

Она је и у дублу са репрезентативцем Синишом Брадашевићем чланом СТКОИ „Тврђава“ из Новог Сада била друга.

Запаженим наступима и на Свјетским куповима у Лашком и Острави  парастонотенисерка  је скренула пажњу на себе и од ње се већ у наредној години очекују добри резултати на свим међународним такмичењима укључујући Европски шампионат у Шведској. Протекле године на Светском купу у Острави била је трећа, а ове године на престижном турниру у Лашком шеста.

С обзиром да је ријеч о младој и талентованој стонотенисерки којој је добар савезник и вријеме, па се између осталог и због тога веома брзо очекују њени наступи и запажени резулати на предстојећим европским и свјетским такмичењима.

– Важно ми је да стичем неопходно међународно искуство. Практично, увелико сам у припремама за предстојеће Превенство Европе које ће бити одржано сљедеће године у Шведској. Добар резултат на Свјетском купу у Чешкој ми је велики подстрек на путу ка још бољим резултатима, прије свега на предстојећем европском шампионату -, изјавила је млада репрезентативка, чланица новосадског „Неоса“ Жељана Ристић (22).

Европски шампионат ће бити одржан у Шведској, датум и град биће накнадно одређени.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *