Ни висока температура није спријечила присталице најтрофејнијег српског фудбалског клуба „Црвена Звезда“ да у великом броју поздраве експедицију из Љутице Богдана, која је данас боравила у Броду у оквиру традиционалног каравана под називом „Звезда је породица“.

Црвено-бијели караван на платоу испред Спортско-културног центра дочекала је армија навијача и поштоваоци клуба из Београда, међу којима су, очекивано, најбројнији били најмађи Брођани који су живали у фан зони, њима најзанимљивијем кутку.

Када се трогодишњи Лазар буде хвалио да је навијач Црвене звезде од рођења, биће потпуно у право јер га је отац Томислав Ђукић по доласку на свијет уписао у чланство клуба.

За Томислава, иначе ватреног звјездаша, Црвена Звијезда је све.

– Син је члан клуба од рођења, од 27.октобра 2021., када сам потисао присупницу у његово име. Данас смо заједно овдје да подржимо вољени клуб -, рекао је Томислав Ђукић.

За њега је, каже, Црвена Звезда све, и понос и традиција и кућно васпитање.

Караван је носио трофеје из колекције Звездиног музеја, односно пехарe намјењенe шампиону државе и освајачу националног купа, а највеће интерсовање изазвао је чувени који је 1991. у Барију освојила легендарна генерација, када се Звезда попела на кров Европе.

Фотографисања вјерних навијача са трофејима су се подразумјевала.

Поносан што је караван по први пут посјетио Брод био је Ненад Миловац, предсједник бродског Удружења навијача „Делије Српски Брод“.

– Веома сам поносан, а највише због ове дјеце која су дошла у оволиком броју и љепота их је вијети у црвено-бијелим бојама – констатовао је Миловац.

За звјездаше са дугогодишњим стажом, додаје, долазак каравана у Брод значи пуно.

– Дошао је пехар Лиге шампиона што је ријеткост, а наш Љупко је освојио тај пехар. Њему је посвећено ово, а наше госте смо дочекали са паролом „Добродошли у град Љупка Петровића“-, додао је Миловац.

Он је подсјетио да удружење навијача Црвене Звезде у Броду постоји пуних 13 година, а основни задаци су промоција клуба и хуманитарни рад у чему су се више пута доказали.

Сви заинтересовани имали су и прилику да постану дио велике Звездине фудбалске породице, а потписивањем приступница за чланство у клубу стекли су право куповине пакета улазница по повлашћеним цијенама, попуст у Редстар шопу и код Звездиних партнера, бесплатну посјету Музеју, као и попуст на стадионску туру.

Вођа тима Звездиног каравана Милан Ђурић, рекао је да Звездин љетни караван посебна манифестација коју годинама реализју у Србији, Црној Гори и Републици Српској.

– Манифестација је замиљена као промоција чланства, а један од бенефита је сликање са најбитнијим трофејима. Ту је и низ других бенефита, али оно што на лицу мјеста можемо пружити јесте фотографисање и играње кроз фан зону са нашим најмлађим навијачима. Црвена Звезда се кроз овај караван труди да додирне сваког свог навијача, па уколико се у неком мјесту налази један једини нама је довољно да дођемо -, казао је Ђурић.

Начелник општине Брод Зоран Видић, поручио је да је Брод град спорта.

– Драго ми је што већ дуже вријеме постоји удружење навијача Црвене Звезде у Броду у чијем сам оснивању учествовао. Данас имамо Звездин караван и ово је још један од доказа да је Брод град спорта. Заиста много дјеце тренира и бави се неком од спортских активности -, рекао је Видић.

Брођани су уживали током четворочасовног дружења у Броду, а затим су караван испратили пут Теслића.

Брод се међу градовима које обилази Звездин караван, ове године нашао први пут, а судећи по љубави коју према овом клубу гаје Брођани, сигурно ће у наредним годинама бити стална дестинација на његовој рути. Д.И.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *