Након успјешног наступа на протеклом Свјетском купу у Острави, парастонотенисерка Жељана Ристић, која брани боје Србије (К:1), на најновијој Свјетској ранг листи остварила је пласман на сјајно 8. мјесто.

Брођанка са новосадском адресом, чланица је тамошњег „Неоса“. На Свјетском купу у Острави остварила одличан резултат освојивши бронзану медаљу у спојеним категоријама 1 и 2. Она је и у дублу са репрезентативцем Синишом Брадашевићем чланом СТКОИ „Тврђава“ из Новог Сада била друга. Протекле године на Свјетском купу у Острави била је трећа, а ове године на престижном турниру у Лашком шеста.

У разговору за Радио Брод, Жељана није крила срећу због освојене медаље у дублу прошле године.

– Била сам јако срећна због прошлогодишњег успјеха, а ове године срећа је још већа јер је то био сингл и за тај успјех заслужна сам ја, наравно и мој тренер. Нисмо ништа очекивали, наш циљ је био да стичемо искуство прије свега, а тек онда да идемо ка томе да узмимамо медаље у будућности. Међутим, све се веома брзо и неочекивано издешавало. Заиста смо радили пуном паром и трудили се да будемо што бољи и резултат тога је медаља и моје осмо мјесто на Свјетској ранг листи у најтежој категорији -, казала је Ристић.

Запаженим наступима и на Свјетским куповима у Лашком и Острави Ристић је скренула пажњу на себе тако да се од ње већ у наредној години очекују добри резултати на свим међународним такмичењима, укључујући Европски шампионат.

– Планови и циљеви за будућност, дефинитивно, су Европско првенство сљедеће године које ће се одржати у Шведској. Искрено се надамо да ће пласман бити одличан и да ћемо у Србију доћи са што бољим успјехом, наравно и медаљом -, очекивања су талентоване и упорне Брођанке.

Занимљиво је да је до сада са малим бројем наступа на бодовним турнирима сакупила 348 бодова и да су испред ње такмичарке Казахстана са 355 бодова. Међу првих осам су три такмичарке ван европског континента, из Бразила, Кине и Израела.

Жељана Ристић наступа у категорији 1. која је и најтежи такмичарски степен инвалидитета у колицима и тренутно је једина рангирана такмичарка Србије у тој конкуренцији.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *