RADIO-BROD-[LOGO-BIJELI]-(2)

Брод је од 1. до 5. јула угостио врхунске футсалере, перспективне младе играче, рекреативце и друге љубитеље најважније споредне ствари на свијету на трећем по реду „Wwin mini futsal turniru Brod 3 на 3“, на коме је учествовало 75 екипа у сениорској, ветеранској и млађим категоријама.

Сениорска екипа „Фото Дејо“, у саставу: Слободан Пејичић, Драган Сремац, Иван Иванагић и Огњен Благојевић, освојила је шампионски пехар и новчану награду од 1.000 КМ.

Они су у одличном финалу резултатом (4:0) савладали „Омладинац“ из Модриче за који су играли: Бојан Лукић, Славен Ристић, Милан Радуловић и Марко Поповић. Дргугопласираној екипи, уз пехар, припала је и награда у износу од 500 КМ.

Слободан Пејичић, најбољи играч турнира, похвалио је ривала, те фер и коректну игру. Епитет који је понио приписује тиму.

– Проглашен сам за најбољег играча наше екипе, међутим, то је заслуга цијеле екипе која је одиграла феноменало. Побиједили смо засужено. Мислим да смо феноменално одиграли турнир, и сада идемо у Модричу да поновимо успјех, да освојимо прво мјесто и да пехар донесемо у Брод -, изјавио је Пејичић.

Истиче да није било једноставно доћи до завршнице.

– Није било лако доћи до финала, било је доста квалитетних екипа. Сигурно је да ће овај овај турнир кроз неколико година постати традиција и бити све бољи и бољи -, сматра фудбалски ас.

У самој завршници турнира, ветерани екипе „Night club Ambar“ су након извођења пенала стигли до трофеја у сусрету са екипом „Хесос“. Регуларни дио меча завршен је неријешено (0:0).

Пехар и новчана од 400 КМ отишли су у руке Дејана Миловца, Бојана Петрића и Душка Врача, док су играчи „Хесос-а“, (Саша Субашић, Златко Милошевић, Ивица Ковачевић, Дражен Кривокућа), морали да се задовоље другим мјестом за које су награђени пехаром и са 100 КМ.

Душко Врач, понио је епитет најбоље играча у ветеранској конкуренцији. Истиче да је много важније од тога што су усјели да у изузетно јакој конкуренцији освоје прво мјесто, што им је био циљ.

– Сам број екипа говори какав је турнир у питању. У сениорској конкуренцији смо имали 32 екипе, у ветеранској осам изузетно добрих екипа, тако да то довољно говори о квалитети турнира. Он што је јако битно је да турнир из године у годину напредује, да долази до популаризације система и самог начина игре три на три, и мислим да ће сваке сљедеће године бити све бољи турнир -, оцјењује Душко Врач.

Најбољим екипама награде је уручио начелник општине Брод Зоран Видић.

– Прије три године смо започели овај турнир заједно са спортским радницима из Брода. Подржали смо ову манифестацију, имали среће да имамо подршку наших привредника да прво направе терен који изнајмљујемо, а бројност екипа говори да је ово популарно. Понајвише је срећа да нам дјеца играју овдје, долазае и из других градова и то је љепота фудала и мини футсала -, поручио начелник општине.

Видић је нагласио да је једно од опредјељења општинске администарције да улаже у омладински спорт.

Бојан Петрић, један од организатора турнира, каже да из године у годину учествује све више екипа, што манифестацију сврстава у сами врх спортских дешавања у овој локалној заједници и доприноси промоцији футсала и општине Брод,

– Турнир је био одличан. Прво вече је било невријеме због чега смо морали направити краћу паузу од сат времена, али смо успјели да припремимо терен да завршимо то вече. Свако наредно је било све боље, а финално вече савршено. Није било никаквих инцидената, и што је најважније ни једне повреде. Екипе су све задовољне и сматрам да је побиједила најбоља екипа. Много публике је дошло да подржи турнир, без њих не би био амбијент какав смо имали, и мислим да је то чар овог турнира -, рекао је Петрић.

Он се захвалио спонзорима, играчима и гледаоцима који су били дио ове лијепе спортске приче.

Током петодневне смотре умијеће су показали футсалери подјељени у сениорску, ветеранску и млађе категорије – дјечаци од 2010. до 2015. годишта.

„WWin мини футсал турнир Брод 3 на 3“ одржан је на платоу испред спортско културног центра под покровитељаством општине Брод.

Главни спонзор била је спортска кладионица „ Wwin “, а ту су и „Вивиа“ вода и компанија „Витинка“. Организацију су подржали локална Туристичка организација и фирма „ДМ Монтажа“.

Пласман – млађе категорије:

2015. годиште

1. „Омладинац“ Модрича

2. „ПОЛЕТ“ Брод

2014. годиште

1. „Бау Стил 19“

2. „Модрича“

2013. годиште

1. „Нестро“ Прњавор

2. „Шампиони“ Брод

2012. годиште

1. „Оптика Вижн“

2. „Берберница Ла Вујке“

2011. годиште

1. „Дрвопрерада Ђурић“ Дервента

2. „Бау Стил 19“

2010. годиште

1. „ДМ Монтажа“

2. „ВС Груп Самарџић“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *