ГОСТИ ХВАЛЕ КРИСТАЛНО ЧИСТУ ВОДУ, ЛИЈЕП АМБИЈЕНТ И КВАЛИТЕТНУ УГОСТИТЕЉСКУ ПОНУДУ

Тринаесту сезону за редом бродски Градски базени мјесто су које велики број становника бродске, али и околних општина посјећује у врелим љетним данима. Модеран комплекс са два мала базена за непливаче, великим намјењеним пливачима и рестораном, пружа савршено мјесто за уживање у љетним мјесецима, а многима битно, по присупачним цијенама.

И они који преферирају ријеку, ових дана, спас од врућина проналазе на базенима јер плажа на ади узводно од моста није приступачна због  високог водостаја Саве.

– Дошли смо  овдје на купање, да се расхладимо, дјеца се играју. Долазе породице, омладина, старији. Лијепо је овдје, посебно за дјецу  -, каже једна од посјетитељки.

Старији господин који нам је испричао своје утиске, сваки дан користи услуге Градских базена. Истина, од 10 до 14 часова када је, каже, мања гужва.

– Долазим савки дан пошто сам у пензији. Много је гостију. Вода је одлична, све је чисто и уредно, а безбједност за дјецу на завидном нивоу -, рекао је он.

Највећа граја је у базенима за непливаче које су „окупирали“ раздрагани малишани.

– Атмосфера је супер, играмо се са другарима, сви се заједно дружимо, пливамо и јако нам се свиђа -, причају најмлађи.

БЕЗБJЕДНОСТ КУПАЧА НА ПРВОМ МJЕСТУ

Базени су у сваком тренутку под будним оком спасилаца па суграђани који одлуче да се у врелим љетним данима расхладе купањем, не треба да брину за безбједност. У сваком тренутку они на њих мотре.

– Да би све било под контролом, важно је да се сви придржавају правилника и кодекса понашања на базенима. Спречавамо посјетиоце да у воду унесу реквизите за забаву који могу некога да повреде, забрањено је скакање у воду, ометање другух корисника базена. Посебно обраћамо пажњу на дјецу и слабије пливаче -, подвлачи Владимир Топић, спасилац.

У Туристичкој организацији општине Брод, која газдује базенима, кажу да су задовољни сезоном и надају се да ће бити што више сунчаних дана.

– Задовољни смо, вријеме нас служи и надамо се да ће тако бити што дуже. У току је и први циклус Школа пливања. Ако буде заинтересованих, планираћемо и трећи циклус што би могло ићи на корист нашим најмлађим суграђанима -, рекао је Горан Вукојевић, директор Туристичке организације.

25. ЈУЛА НОЋНО КУПАЊЕ И ДЕНС МУЗИКА

Вукојевић подсјећа да је радним данима улаз на базене за дјецу до 18 година безлатан. За 25. јул најављује догађај какав раније нису организовали.

– Да, 25. јула планирамо нешто што до сада није било на Градским базенима. То је један популаран тренд, музика деведестих, гдје ће денс звијезде деведесетих наступати на нашим базенима -, најавио је Вукојевић.

Позвао је све заинтересоване да тог дана дођу на ноћно купање уз денс музику.

Према његовим ријечима, посјетиоци могу бити потпуно безбрижни у погледу исправности воде која се сваки сат узоркује и контролише.

– Од ове године Туристичка организација управља и постројењем, надлежна је за квалитет воде и трудимо се да то што боље урадимо. Сваких сат времена вода се контролише, почевши од нивоа хлора, алгицида, пХ вриједности, на чему раде одговорни и људи са искуством -, додао је он.

Иако на базене није пожељно уношење хране и пића, Вукојевић је рекао да нису превише рестриктивни у том смислу.

– Наравно да се могу унијети грицкалице, сендвичи за дјецу, али да се праве некаква славља, да се уносе веће количине хране и пића није прихватљиво. Треба поштовати правила која, уосталом, важе и на базенима у другим градовима. Свима који су дошли да се одморе и уживају, на располагњају је ресторан у склопу комплекса -, рекао је Вукојевић.

 Да је гостима заиста на располагњају широка лепеза угоститељске понуде увјеравају из ресторана „Естрада“ који биљежи пет година успјешног пословања на Градским базеним.

– С поносом могу истаћи да је иза нас пет година пословања и оно што ми даје за право да сам задовољан јесте задовољство свих наших посјетилаца који су имали прилику да пробају наше специјалитете и да се увјере у квалитет услуге и гастро понуде -, каже Бране Живковић, власник „Естраде“.

Наводи да посјетиоцима нуде разна пецива, сендвиче, јела са роштиља, а оно по чему су препознатљиви је квалитетна понуда готових и јела по наруџби.

Подсјећамо, врата градских базена отворена су посјетиоцима сваким даном од 10 до 20 часова. Д.И.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *