RADIO-BROD-[LOGO-BIJELI]-(2)

Жељко Ракић нови је предсједника Извршног одбора Спортско риболовног друштва „Сава“ из Брода, а Жељко Маринковић у наредном четворогодишњем мандату предсједаваће скупштином, једногласно је одлучено на данас одржаној годишњој скупштини друштва.

Ракић, који је по аутоматизму и предсједник друштва, рекао је да су приоритети за наредни период омасовљавање чланства, увођење више реда на риболовним водама, појачан рад рибочуварске службе, порибљавање, сарадња са другим институцијама, организацијама и друштвима, те бескомпомисна борба на искорјењивању криволова.

Изабрани предсједник Скупштине Жељко Маринковић каже да се само заједничким радом свих чланова могу покренути ствари на боље.

– Појединац не може ништа, али сматрам да Скупштина, Извршни и Надзорни одбор и други органи друштва, заједно са чланством, могу урадити много да се побољша ситуација на нашим риболовним водама. Радићемо на аминацији младих да се баве спортским риболовом, организовању спортских такмичења, оживљавању школе риболова, уређењу риболовне стазе, а међу приотитетима је и уклањају профи рибарског алата са наших вода -, навео је Маринковић.

Након што је конституисан нови скупштински сазив, изабрани су и други органи друштва.

За предсједника Надзорног одбора изабран је Милан Зечевић, дисциплинском комисијом ће предсједавати Лука Челар, комисију за спортска такмичења предводиће Ненад Ивановић, док је за предсједника комсије за екологију изабран Душко Костадиновић.

На скупштини су додијељена признања заслужним који су помогли рад друштва и допринијели његовој процији.

Плакету поводом 30 година постојања и рада, спортско риболовно друштво додијелило је општини Брод, док су захвалнице додијељене начелнику општине Брод Зорану Видићу, начелнику општинског Одјељења за финансије Мирославу Вуковићу, Ловачком удружењу „Вучјак“, Марку Видићу и Горану Мичији. Д.И.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *