RADIO-BROD-[LOGO-BIJELI]-(2)

Извиђачи бродског Одреда „Петар Кочић“ учествовали су на Трећој смотри Савеза извиђача Федерације БиХ која је од 15. до 22. јула на Борачком језеру окупила извиђаче и планинке из  Босне и Херцеговине, Србије, Хрватске, Црне Горе, Македоније, Словеније и Румуније.

Учесници смотре боравили су у пет кампова чији су домаћини били извиђачки одреди „Неретва“ Коњиц, „Стари град“ Мостар, „Неретва“ Мостар, „Радобоља“ Мостар те Савез извиђача Града Зеница.

Извиђачи се слажу да су им дани проведени на Борачком језеру били испуњени срећом, дружењем, исписивањем лијепих страница живота, стварањем нових пријатељстава и нових вриједности.

Вера Стјепановић Мрђа старјешина одреда „Петар Кочић“, прокоментарисала је смотру која је на једном мјесту окупила око 800 извиђача из седам земаља.

– То значи да имамо дивну омладину, да ово што слушамо у медијима да је рат јуче почео једна општа глупост, јер дјеца живе једним сасвим нормалним животом, креативним, истинољубивим. То је манифестација људи који желе добробит себи и свом окружењу -, казала је Стјепановић Мрђа.

Учесници смотре имали су прилику показати извиђачка знања и вјештине, упознати различитости, учити једни од других и једни о другима, те стварати нова и јачати стара пријатељства.

Никола Чикојевић начелник бродског одреда каже да су смотру красили радост, смијех и извиђачке боје.

– Из нашег Одреда је учествовало 30 извиђача, три водника, старјешина одреда и ја како вођа контигента. Прелазили смо адреналински парк, полигон спретности, имали смо извиђачко такмичење, водену олимпијаду, такмичење на плажама Борачког језера, возили смо се кануима, играли фудбал, одбојку, такмичили се у стрељаштву, гледали филмове под звјезданим небом, а одржане су и радионице на теме здравог начина живота -, навео је Чикојевић.

Додао је да су посјетили Титов бункер, родну кућу Зуке Џумхура и Завичајни музеј, а одржан је и Фестивал извиђачке пјесме, те концерт под отвореним небом и интернационални дан.

Судећи по утисцима које су извиђачи понијели са собом, Борачко језеро је протеклих дана било оаза другарства, љубави, забаве и авантуре. Д.И.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *