У Зборишту је јуче одиграна меморијална фудбалска утакмица посвећена погинулим борцима са подручја ове мјесне заједнице, а одржано је и такмичење у надвлачењу конопца.

Син погинулог борца и предсједник Савјета мјесне заједнице Радослав Јовановић, подсјетио је да у сарадњи са Борачком организацијом Брод организују спортске сусрете како би сачували успомену на јунаке из овог села.

– За мене је емотиван сваки овај меморијални турнир, а данас посебно јер је мом оцу рођендан, а знам да је и за друге људе и то се дало примијетити током обраћања. Видио сам да је свако дошао са неком емоцијом – рекао је Јовановић.

Спортски сусрети у Зборишту одржани су по девети пут.

– Након што сам 2015. године преузео улогу предсједника Мјесне заједнице упутио сам иницијативу Борачкој организацији да се у Зборишту покрене меморијални турнир. На почетку је био мањи број екипа, а било ми је посебно задовољство што су долазили момци из Станара чији су очеви, стричеви и ујаци дали своје животе на подручју Зборишта. Све до 2020. године број екипа је растао, а 2019. године било их је чак 12. Због пандемије вируса корона наредне године окупљања су смањена, али се трудимо да сачувамо ову традицију -, изјавио је Јовановић.

Предсједник Предсједништва Борачке организације Брод Зоран Видић, истакао је да је ово један од начина на који мјесне заједнице широм општине Брод настоје да сачувају сјећање на погинуле борце.

– Мјесна заједница Збориште је једна од оних који су почетком деведесетих година биле најорганизованије за одбрану српског народа на овим просторима. Традиција је да се састајемо, да се дружимо и ово је један примјер осталим мјесним заједницама како се ово фино организује -, казао је Видић.

Прије почетка утакмице која је одиграна на новоуређеном школском игралишту положено је цвијеће крај споменика погинулим борцима у порти цркве Успења Пресвете Богородице.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *