RADIO-BROD-[LOGO-BIJELI]-(2)

На Градским базенима у Броду данас је почео први циклус бесплатне школе пливања којом је обухваћено 34 малишана узраста од шест до 12 година. Школа пливања реализује се у организацији Јавне установе „Туристичка организација Брод“, а под покровитељством општине Брод.

Бојан Ристић, професор физичког васпитања и инструктор пливања каже да су у првој групи почетници, односно дјеца која немају развијене кретне навике у води.

– Први циклус школе пливања трајаће 20 часова током којег ће дјеца стећи шири спектар пливачких вјештина, док је други циклус намијењен дјеци која су прошла основну пливачку обуку и планиран је за крај јула -, рекао је Ристић.

Наглашава да је веома важно да дјеца већ од пете године буду укључена у неки од видова пливачке обуке јер су добробити пливања многобројне.

– Већина дјеце има урођену љубав према води и веома позитивно реагују на процес учења пливања. На срећу, мали је број оних који имају инстиктивни или урођени страх. Сигуран сам да ћемо и ове године бити успјешни, да ће након обуке полазници развити кретне вјештине у води и стећи навике исправног понашања на базенима -, рекао је Ристић.           

Горан Вукојевић директор Туристичке организације напомиње да школа пливања омогућава полазницима да на здрав, интересантан и стручан начин усвоје основне моторичке кретње у води и овладају пливачким техникама, што је посебно важно за оне који ће се у будућности бавити пливачким спортом.

– Пливање је и ствар опште кулуре, развија моторичке способности, доприноси здравом развоју, а у коначници пливање може и живот спасити -, рекао је Вукојевић

Вукојевић је поновио да је школа пливања намјењена дјеци, да је бесплатна, те је изразио увјерење да  ће полазници стећи пливачке вјештине у лијепом амбијенту Градских базена. Д.И.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *