Први дан „WWIN MINI FUTSAL BROD 3 NA 3“ на кратко је прекинут због кише након десетак одиграних утакмица, али су се футсалери убрзо вратили на терен.

Наиме, плато испред Спортско-културног цента ће од данас до 5. јула бити поприште турнира у мини футсалу који је окупио 75 екипа у сениорској, ветеранској и млађим категоријама.

Организатори увјеравају да Брођани наредних дана имају прилику да гледају изврстан фудбал.

– Једно велико дешавање код нас гдје из годије у годину наредујемо и по броју екипа и око орагнизације. Ове године имамо 75 пријављених екипа у свим карегоријама, а најмасовнија је категорија сениора која броји 32 екипе -, рекао је Бојан Петрић, један од организатора турнира.

Он је навео да ће се за наслов побједника у веретанској конкуренцји борити осам екипа, док су остали тимови распоређени у млађе категорије, играче од 2010. до 2015. годишта.

– Утакмице се играју свако вече од 18 па до 23:30 часа, тако да нас сваког дана очекује тридесетак утакмица. Биће занимљиво, сваки дан играју млађе категорије и категорије сениора, двије групе сениора сваки дан играју, послије тога имају осмину, а финале су у петак -, рекао је Петрић.

Петрић је позвао суграђане да дођу и прате турнир за које је рекао ‘да ће из године у годину бити све бољи.

Ријечи хвале за организацију турнира који се по трећи пут одржава у Броду, али и квалитет футсала, дијеле ораганизатори и актери футсал смотре.

– Долазимо овдје већ три године и јако је лијепо играти три на три. Све је топ, и мјесто и амбијент. Сарађујемо са Гулијем, он долази код нас и води организацију. Очекујемо да освојимо турнир, киксали смо прву утакмицу, али и најбољи киксају -, изјавио је Бојан Лукић из сенорске екипе ФК „Омладинац“ из Модриче.

Лукић је позвао све љубитеље фудбала да учествују на модричком турниру који ће бити одржан од 8. јула.

Спортску приредбу у Броду одличном оцјењује и Александар Кушњић, играч екипе „Тифани 2“.

– Турнир је што се тиче организације перфенктан, све је како треба. Биће јак турнир, има око 70-ак екипа, тако да нема дилеме да ли ће бити јак турнир -, рекао је Кушљић.

О фаворитима, каже, рано је говорити.

– Свако сваког може побиједити, видјећемо -, поручио је Кушљић.

За најбоље учеснике орагнизатор је обезбиједио награде и признања. Најуспјешнијим екипама у млађима категоријама биће уручени пехари и медаље, док ће три првопласиране екипе у категоријама сениора и ветерана добити и новчане награде.

Главни спонзор „WWIN MINI FUTSAL BROD 3 NA 3“ је спортска кладионица „ Wwin “, а ту су и „Вивиа“ вода и компанија „Витинка“. Покровитељ турнира је Општина Брод, а подржали су га и Туристичка организација општине Брод и фирма „ДМ Монтажа. Д.И.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *