RADIO-BROD-[LOGO-BIJELI]-(2)

Требамо имати на уму да је Господ животодавац и темељ опстанка на земљи. Зато се сваке године сакупљамо овдје на Павловдан да се помолимо Богу, рекао је протојереј-ставрофор Жељко Теофиловић након молитве и помен-парастоса који је уз саслужење ђакона Горана Марјановића служио у насељу Нови Полој.

Помен-парастос служен је за осморицу бораца Новог Полоја погинулих у Одбрамбено-отаџбинском рату.

– Ми хришћани знамо да је при започињању неког дјела увијек на почетку молитва, да је набољи темељ када градимо кућу, онај који Господ благослови. Тако и сви ови усјеви које припремамо за живот, треба да имамо на уму да је Господ тај који је животодавац и да без његове помоћи ми можемо да се трудимо колико год хоћемо. Свједоци сте да само једна временска непогода може да уништи усјеве и да човјек остане без хране. Због тога се окупљамо на Павловдан да се помолимо Богу за вас мјештане Новог Полоја -, рекао је Теофиловић.

Изразио је задовољство чињеницом да је Нови Полој насеље са доста омладине.

– Нека драги Бог да да тако буде и даље, да будете млади и благословени и на путу Божијем, да извршавате вољу Божију, заповијести, а да вам Господ за то врати свако добро -, поручио је Теофиловић окупљеним Полојчанима.

Предсједник Предсједништва Борачке организације Брод Зоран Видић, рекао је да је традиција да се представници Борачке организације, општине Брод и мјештани окупе на Павловдан код спомен обиљежја гдје се служи Пољска молитва и помен парастос за осморицу погинулих бораца Новог Полоја.

– Ово је јединствен случај на подручју наше општине гдје су споменик погинулим борцима изградили лично мјештани. Ово је један од активнијих мјесних одбора, и видимо данас да су након олујног невремена прошле године, када је срушена надстрешница код споменика, Полојчани лично својим радом и уз помоћ локалне управе која је донирала материјал направили нову надстрешницу. -, рекао је Видић.

Видић је честитао Полојчанима на ангажману и свему што чине да се не забораве борци који су дали најсветије што су имали за Брод и Републику Српску – своје животе .

Након молитве и помена погинулим борцима вијенце и цвијеће на спомен обиљежја положили су породице погинулих бораца, делегације општине Брод и Борачке организације и мјештани Новог Полоја. Д.И.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *