У Броду је данас свечано отворен 11. Сајам привреде, пољопривреде и туризма „Брод 2024“ на којем се, у великој дворани Спортско-културног центра,представља око 150  излагача из Републике Српске и Федерације БиХ. Након пригодног културно-умјетничког  програма, свечаним пресјецањем врпце, сајам су отворили начелник Брода Зоран Видић и градоначелник пољског града Грођиск Вјелкополски Пјотр Хојан.

Начелник  Видић истакао је да је и ова сајамска манифестација окупила  импресиван број излагача.

-Ми се трудимо да будемо добри домаћини али је то истовремено вријеме, претпостављам да је то тако у сваком граду, када град мало живне, људи имају прилику да разговарају о пословним приликама, плановима за будућност али исто тако и о свакодневници која понекад зна да буде тешка али чини ми се, када то заједно пребродимо, да буде свима лакше,- истакао је начелник Видић.

На овогодишњем Бродском сајму своју понуду су презентовали излагача из различитих привредних грана. Осим предузећа из прерађивачке и металске индустрије, представили су се и домаћи произвођачи из области прехрамбене, текстилне и месне индустрије и фирме које се баве услужним дјелатностима.

На штанду бродске индустрије меса „Сара“ представљена је широка палета месних производа.

Милан Дуроња истиче да, заједно са братом Небојшом, већ 18 година успјешно води ову породичну фирму која се бави производњом сухомеснатих, те полутрајних и трајних месних производа.

– У производњи се базирамо на домаћу сировину и константно радимо на подизању квалитете наших производа, а све како би задовољили потребе наших купаца и пословних партнера,- навео је Дуроња.

На сајму је по први пут, од када су прије пет година у Броду почели са радом, асортиман производа представила и трговинска радња „Бау Стил-19“. Како је казао Жељко Цвјетковић, власник радње, купцима нуде више од десет хиљада различитих артикала и овакве манифестације су добра прилика за пословну презентацију.

-На 100 метара квадратних продајног простора имамо све, од екстеријера до интеријера, машина и алата, боја и лакова, ручног алата, расвјете, санитарије, керамике, љепила и фасадног програма те много других производа неопходних за уређење стамбено-пословних објеката. Своју пословну политику првенствено базирамо на томе да наши купци и пословни партнери имају врхунску услугу, брзу испоруку, најбоље цијене и квалитет,- нагласио је Цвјетковић те истакао да у наредном периоду имају озбиљне планове за проширење дјелатности.

На дводневној сајамској манифестацији ове године представља се око 150 излагача из Републике Српске и Федерације БиХ , док је већ пету годину за редом изложбени сајамски простор за штандове бесплатан за излагаче.

-Сајам има своје устаљене токове и увијек нешто ново. Ове године, а на основу склопљеног уговора, нам је фирма из Бања Луке обезбједила изложбене штандове док смо за наше најмлађе посјетиоце у градском парку обезбједили погодна мјеста за игру и дружење,-навео је директор Туристичке организације општине Брод Горан Вукојевић те истакао да је Сајам и ове године оправдао очекивања.

Овогодишњи Сајам привреде, пољопривреде и туризма „Брод 2024“ одржава се у великој дворани Спортско-културног центра 30. и 31. августа, у организацији општине Брод и Туристичке организације општине Брод.

Према најави организатора штандови ће данас бити отворени до 20 часова, а другог дана од 9 до 18 часова.

Исто тако, другог дана сајамске манифестације, у суботу 31. августа, у градском парку код Спортско-културног центра, биће одржан јубиларни 10. Гастро фест.       Б.К.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *