Ветерани Слоге из Борова побједници су 4. Међународног меморијалног фудбалског турнир ветерана „Драган Јандрић – Јандра“ који је данас одигран у спомен на овог прерано преминулог спортисту, спортског радника и дугогодишњег члана Српског спортског удружења /ССУ/ „Пријатељи“ из Брода, које је и организатор турнира.

Друго мјесто освојила је екипа „Радника“ Урије-Приједор испред трећепласираног „Србобрана“ из истоименог мјеста. Четврто мјесто припало је ветеранима ССУ „Пријатељи“, пето екипи „Горице“ из Шипова док су шести били ветерани ОФК „Мања“ из Словачке

Поред  пехара и признања за прва три освојена мјеста пригодне награде су додјељена и најбољим појединцима.

Најбољи голман турнира је Србољуб Сузић (НК „Слога“-Борово), најбољи стријелац  Зоран Которан (ФК „Радник“ Урије- Приједор). За најбољег играча проглашен Небојша Вејновић ( ФК „Србобран“) док је за фер-плеј екипу проглашени ветерани ОФК „Мања“.

Турнир, који је одржан на градском стадиону у Броду, отворио је начелник општине Брод Зоран Видић, који је, поздравивши прво породицу  Јандрић, изразио и захвалност ССУ „Пријатењи“ на организацији турнира, учесницима и гостима пожелио да се угодно осјећају у Броду и да, кроз спортско дружење, заједнички одају помен Јандри.

-Највише бих волио да се турнир не одржава јер би то значило да је Јандра међу нама и са нама и члан ССУ „Пријатељи“. Међутим, драго ми је што су његови пријатељи и породица смогли снаге да организују овај турнир и што из године у годину имају снаге и воље да позову своје пријатељске екипе из градова, општина и сусједних земаља. Ове године учествује шест ветеранских екипа што је још један у низу спортских догађаја у Броду, али и успјеха, јер кроз све сфере друштва, а поготово кроз спорт, морамо се присјећати нама драгих суграђана који, сплетом несрећних околности, више нису међу нама. Још једанпут честитам ССУ „Пријатељи“ на организацији турнира , а нашем Јандри нека је вјечна слава,- рекао је Видић.

Ове године на турниру, на коме је почетни ударац извела Јандрина кћерка Тамара, учествовало је шест екипа ветерана из Републике Српске, Србије, Хрватске и Словачке.

Побједничка екипа ветерана Слоге учесник је турнира од његових самих почетака. Заслужено су из Брода у Борово понијели и прелазни пехар.

Младен Митровић, члан екипе, истакао је да су по четврти пут у Броду, код пријатеља, те похвалио организацију турнира.

-Увјек се овдје радо враћамо јер смо увјек добро дочекани и осјећамо се као код своје браће-, рекао је Митровић.

Четврту годину за редом меморијални турнир, уз подршку општине Брод, организовало је ССУ „Пријатељи“.

Предсједник удружења Мирун Јокановић истакао је да је основни циљ организације  турнира да се не дозволи да Јандрина дјела и лик оду у заборав.

-Кроз организацију турнира чувамо сјећање и недамо забораву дјело и лик Драгана Јандрића-Јандре који је, прије свега био добар човјек, спортиста и члан нашег удружења и оставио упечатљив траг у друштвеном и спортском животу Брода-, истакао је Јокановић.

Након проглашења побједника заједничко дружење учесника настављено је у ресторану „Бифе Пријатељи“.                Б.К.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *