Министарство унутрашњих послова Републике Српске апелује на све учеснике у саобраћају, а посебно на возаче да буду одговорни у саобраћају, да поштују саобраћајне прописе и саобраћајне знакове, те тако допринесу заштити дјеце у саобраћају, с обзиром да је почела нова школска година.

Командир ПС Брод, Миломир Балатуновић, рекао је да су припадници бродске полицијске станице већ одрадили један дио активности, које су планиране за период од  19. до 30. августа, а циљ прве активности, превентивног карактера, био је обилазак свих школа.

-Такође кроз кампању „Заштитимо дјецу у саобраћају“, 18. септембра ћемо у сарадњи са директорима и педагозима школа, реализовати предавање на тему „Безбједно и правилно учествовање пјешака и бициклиста у саобраћају“, а у наредном периоду организоваћемо и нашу школску саобраћајну патролу у близини ОШ „Свети Сава“- рекао је Балатуновић и додао да ће се кроз кампању активности проводити до 30. септембра, а ове активности ће подразумијевати појачан рад и присуство свих полицијских службеника у урбаним зонама и у близини школских објеката, гдје ће се по потреби вршити регулисање саобраћаја, како би се омогућио безбједан прелазак улице за најмлађе учеснике у саобраћају.

У овом периоду, према ријечима командира Балатуновића, полицијски службеници ће радити и на  евидентирању и санкционисању свих уочених прекршаја у близини школа, а посебна пажња обратиће се на непрописно паркирање у зонама школа, на  површинама намјењеним за кретање пјешака, аутобуским стајалиштима, као и превозу дјеце на предњем сједишту, а вршиће се и појачана контрола возила која врше организован превоз дјеце.

Он је додао да на подручју које оперативно покрива бродска ПС није било саобраћајних незгода у близинама школа.

МУП Републике Српске у оквиру кампање „Заштитимо дјецу у саобраћају“ проводи и кампању која ради на подизању свијести грађана под називом „Ниједан више“ а која је усмјерена на подизање свијести грађана о одговорном понашању у саобраћају.

ПС Брод је од сада богатија и за 6 приправника, рекао је Балатуновић и додао да ће ових шест младих колега у наредних шест мјесеци у ПС у Броду одрађивати приправнички стаж. За то вријеме они ће прећи све области рада полицијских службеника, а након тога ће полагати државни испит и започети свој радни однос у бродској полицијској станици, што ће у Броду свакако доприњети већој безбједности.

Балатуновић је рекао да Брод у овом тренутку има и 4 ученика која се школују у  средњој школи Министарства Унутрашњих послова и то три ученика трећег и једног ученика четвртог разреда.

С обзиром да 6. септембра почиње и званична предизборна кампања командир Балатуновић је рекао да је од стране директора полиције Републике Српске заведена акција „Избори 2024. године“ и ми имамо одређене смјернице у раду.

-Ја сам као командир ПС Брод, а с обзиром да смо мали град и да се сви познајемо, разговарао или ћу разговарати са представницима свих политичких субјеката те им скренути пажњу на поштивање закона о јавном реду и миру те Закона о окупљању грађана, као и да сви скупови морају бити на вријеме пријављени како би ми били у прилици да обезбједимо сваки политички скуп. Ми нећемо дозволити љепљење плаката на саобраћајним знаковима и мјестима која за то нису предвиђена и ја се надам да нећемо имати никаквих проблема у току кампање. Такође на дан самих избора, 6. октобра, на свим бирачким мјестима биће на обезбјеђењу полицијски службеник- рекао је командир Балатуновић.

В.Г.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *