Одмор за играче Клуба малог фудбала/КМФ/ „Брод“, који су протекле такмичарске сезоне остварили одличан успјех пласманом у Прву футсал лигу Републике Српске, је завршен.

Прозивком играча и првим тренингом бродски футсалери данас су, у нешто измјењеном саставу у односу на предходни дио такмичења, почели припреме за борбу у прволигашком друштву, за сезону 2024/2025. година.

Стигла су нова појачања, четворица некадашњих играча бијељинског премијерлигаша КМФ „Радник“, Дејан Павловић, репрезентативац БиХ, Мирко Маринковић, најбољи стријелац у премијерлиги БиХ, Цвјетин Павић и Данијел Ружичић.

Саша Субашић, потпредсједник КМФ Брод наводи да су у клуб стигла четири најзвучнија појачања у БиХ.

-Момци су били окосница бијељинске футсал екипе која је задњих неколико година била најуспијешнија на нивоу БиХ, а играли су и квалификације за Лигу шампиона. Увјерени смо да, уз ова појачања, можемо остварити циљ који смо себи зацртали, а то је освајање првог мјеста у Првој футсал лиги Републике Српске и пласман у Премијер футсал лигу БиХ-, истакао је Субашић.

Да су сарадња и договор са управом бродског клуба веома брзо постигнути истакао је Дејан Павловић, један од четворице нових играча у КМФ Брод.

-Клупске и наше амбиције су се поклопиле, а то је улазак у Премијер футсал лигу БиХ. Клуб има потенцијал и иде у добром смјеру. Драго ми је што овдје видим доста младих играча и уз нашу помоћ, а наравно и подршку публике, мислим да ћемо остварити заједнички циљ-, нагласио је Павловић.

Уласком у виши ранг такмичења бродске футсалере очекују веће обавезе али и одговорност према оствареном резултату.

-Оно што ће нам бити примарно и што су наше амбиције је освајање првог мјеста у Првој футсал лиги Републике Српске-, истакао је Бојан Петрић, тренер и играч у КМФ Брод.

Подсјетио је да су екипу, која је изборила пласман у прву лигу, појачали са још четири нова играча.

-Екипи се прикључило и неколико млађих играча, а циљ нам је да они, уз искусније играче, стекну потребна знања и да у будућности чине окосницу екипе. Клуб ће наредне године прославити две деценије постојања, а пласман у виши ранг такмичења био би најљепши поклон за грађане Брода али и за клуб који би исписао нову страницу историје бродског футсала-, навео је Петрић

Он је нагласио да, у склопу припрема за предстојећу прволигашку сезону која почиње 20. октобра, од неколико планираних већ у сриједу, 25. септембра, играју прву пријатељску утакмица и то против премијерлигаша, екипе КМФ „Борац“ из Бања Луке.

-Утакмица ће, од 20 часова, бити одиграна у великој дворани Спортско-културног центра Брод-,рекао је Петрић и позвао публику да у што већем броју дођу и подрже КМФ „Брод“ у припремама за почетак такмичења у Првој футсал лиги Републике Српске. Б.К.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *