Након љетне паузе чланови КК „Полет“ 3. септембра почели су са редовним тренинзима, а уз рад и дисциплину иду и такмичења, путовања и дружења, рекла је тренер овог клуба, Јована Игњатић.

Она је напоменула да каратисте у наредном периоду уз припреме за такмичења односно турнире у Приједору, Бања Луци, Аустрији, Словенији и у Њемачкој, очекује и организација октобарског „SAVA OPEN“ турнира који у Брод сваке године доведе око 500 такмичара.

Тренинзи каратиста се као и обично одржавају уторком и четвртком у сали за тенис у Спортском Центру од 19 часова, рекла је Игњатић, и додала да у клубу редовно тренира око четрдесетак малишана, али и да је упис у току.

-Карате као спорт заиста је један од најважнијих спортова за правилан развој дјетета, јер ми радимо студиозно тренинге, што значи од саме физичке припреме дјеце, што значи вјежбе за развој и кичме и мишића и свих осталих дијелова тијела, а онда и сам карате, јер када крену ефективно да вјежбају карате у функцији су и технике рукама и ногама. Тренирају се и кате и борбе и заиста овај спорт је значајан не само за физички већ и за психички развој детета- рекла је Игњатић.

Треба свакако напоменути да за чланове КК „Полет“ из Брода сваке године на почетку сезоне клуб организује и редовне систематске прегледе који поред контроле правилног развоја кичме, обухватају још низ других прегледа, ради се ЕКГ, контролише шећер у крви, притисак и сл.

Дакле, уколико волите да тренирате, такмичите се, путујете и дружите се, можете се прикључити другарима, члановима КК“Полет“ који редовно тренирају сваког уторка и четвртка од 19 часова у тениској сали у Спортском центру или можете назвати тренера клуба Јовану Игњатић на број телефона 066/917-562 и договорити када и како можете постати члан КК „Полет“.

В.Г.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *