Извиђачима бродског Одреда „Петар Кочић“ почетак септембра остаће урезан у сјећања по биваку, односно дружењу које од 6. до 9. септембра реализују у Доњим Колибама, у дому који им је дат на употребу.

Извиђачи бивак користе за оцјену учинка, сабирање утисака и утврђивање планова за такмичења која их очекују до краја године. Поред тога, уз дружење,  одржаће и више радионица и учити у настојању да достигну изузетно успјешну 2023.годину када су овојили 27 пехара.

– Ово је први бивак који организујемо ове године. Учимо нове ствари и вјештине које извиђачи требају знати и које ће користити на такмичењима која нас очекују до краја ове и наредних година. Наравно, бивак није заснован само на учењу, све протиче у тону дружења и игре -, рекао је Никола Чикојевић, начелник бродског одреда извиђача.

За извиђаче, њих око тридесетак,  узраста од седам до 17 година, бивак је прилика за усвајање нових знања и вјештина, искрено дружење какво краси скауте и драгоцјено искуство.

– Овдје учимо нове ствари и ово је једна врста извиђачке школе, што је важно, али ништа мање се не радујемо дружењу и забави. Сви смо добри пријатељи, тако да забаве и доброг расположења не недостаје -, казала је Сандра Ђорђић.

Тамара Гаврановић, која је као и Сандра четири године члан бродског  одреда, дијели њено мишљење.

– За мене је ово сјајна прилика за учење, дружење и квалитетно проведен викенд. Драгоцјена су нова знања и вјештине која стекнемо јер ће нам много значити на такмичењима која нас чекају -, ријечи су Тамаре Гаврановић.

Бродски одред је један од организованијих са бројним освојеним наградама и признањима, прича Никола Чикојевић и истиче да је то доказ квалитетног континуираног рада.

– За остварене резултате, којих је завидан број, заслужни су сви у Одреду. Ове године имамо 18 освојених пехара и заједнички циљ свих нас је да одржимо континуитет и квалитет рада по коме смо већ познати. С друге стране, бивак има за циљ да се дјеца социјализују, осамостале, да уче, да учествују у заједничким активностима, да их одвојимо од телефона и друштвених мрежа. Једноставно, да одрастају у здравом окружењу и стасавају у одговорне људе -, подвукао је Чикојевић. Д.И.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *