Сезона гријања у Броду почеће на вријеме, 15. октобра, и трајаће до 15. априла, потврђено је у Јавном комуналном предузећу „Комвод“, које управља системом даљинског гријања.

Према ријечима Нове Шљивића техничког директор предузећа, у току је избор добављача дрвне сјечке, енергента који користе за производњу топлотне енергије, што би требало бити завршено до 25. септембра.

– Сезона гријања ће и ове године почети на вријеме 15. октобра и корисници даљинског гријања могу очекивати уредно снабдијевање топлотном енергијом. Тренутно се раде плански ремонти постројења да би били сигурни у функционисање система у наредној сезони -, рекао је Шљивић.

Напоменуо је да ће пробе топловодне мреже вршити од 1. октобра када власници станова и других простора требају обратити пажњу и преконтролисати исправност инсталација како не би дошло до нежељених посљедица.

Шљивић је рекао да је цијена гријања остала на прошлогодишњем нивоу и да за физичка лица износи 2,12 КМ по метру квадратном и плаћа се на дванаестомјесечном нивоу, док је за пословне просторе цијена 4,92 КМ по метру квадратном.

На систем даљинског гријања прикључено је око 250 индивидуалних корисника и одређен број јавних установа и привредних субјеката. Д.И.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *