У свечаној атмосфери препуног амфитеатра, у Основној школи „Свети Сава“ данас је организована је приредба за ђаке прваке којом је озваничен почетак њиховог образовног пута.

Поред поносних родитеља, радосних првака и наставног особља, дану када је 78 малишана постало дио школске заједнице, присуствовали су начелници општинског Одељења за привреду и друштве дјелатности и Одјељења за урабанизам, стамбено-комунлане послове и екологију, Никола Бачић и Војислав Милосављевић.

Ружица Маслић директор школе, уз ријечи топле добродошлице првачићима, навела је да наставу у овој школској години похађа 756 ђака, од чега 78 првака и то 75 у централној школи, два у Подручном одјељењу Збориште и један ученик у посебном одјељењу.

– Свечано је почела школска година, дјеца су сва ту и спрема, атмосфера је добра и надам се да ће све бити у најбољем реду -, изјавила је Маслић.

Ученицима је пожељела много успјеха и среће, а прије свега пуно здравља.

– Надам се да ће све препреке које школа носи успјешно савладати и да ће стећи нове другаре -, казала је Маслић.

Никола Бачић начелник општинског Одјељења за привреду у друштвене честитао је свим основцима почетак нове школске, уз поруку да је знање увијек најбитније.

– Ово је за првачиће један од најважнијих дана у њиховим животима. Општина Брод се труди да првог школског дана симболичним поклонима у виду школског прибора помогне ученицима и да им тим гестом пожелимо успјешан први школски дан као и даље школовање -, рекао је Бачић и истакао:

– Сматрамо да је успјешно школовање предуслов успјешног живота. Честитке и родитељима уз жеље да им дјеца буду добри ученици, као и руководству школе -.

Бачић је додао да је ово посебан дан за све прваке који означава почетак школовања, новог узбудљивог поглавља у њиховим животима и да је осноношколско образовање и вријеме када се стварају нова пријатељства која трају цијелог живота. Д.И.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *