У парку у улици Светог Саве изграђена је нова теретана на отвореном, што је резултат прекограничне сарадње општине Брод и ресорног министарства Владе Хрватске.

За ове намјене из општинског буџета издвојено је 20.000 КМ, а донаторска средства Владе Хрватске износе 26.500 евра.

Зоран Видић начелник Брода рекао је да је предност Броду у овом пројекту дала мултиетничност и мултинационалност локалне заједнице, што је, наглашава, пут којим су хтјели да представе Брод широј јавности у Републици Српској, Босни и Херцеговини, Хрватској и Србији, како би отворили врата разних фондова, односно размјену новца који се може користити за овакве и сличне пројекте.

– Одлучили смо се да направимо већу теретану на отвореном и сва средства Владе Хрватске смо утрошили за набавку справа, док је општина Брод, у сарадњи са комуналним предузећем, изградила бетонску подлогу -, рекао је Видић.

Циљ овога пројекта јесте да се омладина што више укључи у спорт и више вјежба, јер ће спорт, било рекреативно или професионално, направити квалитетне и боље људе.

– Показало се да једно од опредјељења општине Брод и свих других локалних заједница у Републици Српској треба бити учешће у разним пројектима прекограничне сарадње, односно повлачење средстава из фондова ЕУ. Додуше, ми у том смислу доста зависимо од Републике Српске и БиХ -, рекао је Видић и апеловао на убрзање активности на приступу ЕУ што може донијети бенефите у будућности.

Погодности су препознали спортисти и рекреативци који увелико користе теретану. Кажу да је, поред мноштва справа, предност што могу да без закупа термина и простора, када год пожеле, да се баве физичком активношћу.

– Одлична је локација, справа је доста, тако да свако може да вјежба у складу са својим физичким могућностима. Погодност је и то што је теретана доступна 24 сата. Дуго сам у спорту, посјетио сам многа слична мјеста и сигурно је да Брођани могу бити поносни на ово што имају -, рекао је Небојша Ћерић, тренер у Аикидо клубу „Брод“.

Милован Бардак тренер у Гимнастичком клубу „Астера“каже да Брод има одличне услове за бављење спортом.

– Уз дворане у спортском центру, терене на отвореном и просторије клубова, теретана је нови значајан спортски објекат који ће допринијети грађанима свих старосних доби да воде активан и здрав живот. Вјерујем да ће ова теретана постати омиљено мјесто свих наших суграђана који желе да одрже кондицију и усавршавају се у спорту -, навео је Бардак.

Велибор Видић стручни сарадник за спорт у Административној служби општине Брод рекао је да су радови су у потпуности завршени, да је теретана, са 15 справа распоређених на око 450 метара квадратних доступна свима, без обзира на узраст или физичку кондицију, и савршено је мјесто за вјежбање и рекреацију за све Брођане. Д.И.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *