У Народној библиотеци „Бранко Ћопић“ јуче је обиљежен  9. Oктобар,  Дан библиотекара Републике  Српске. Иначе, овај дан је и рођендан нашег  јединог нобеловаца, Иве Андрића, рекла је Љиљана Марјановић директорица библиотеке која је била и домаћин сусрета бродских библиотекара.

– Ми смо ове године позвали библиотекаре из бродских основних школа и средње школе како бисмо заједно провели вријеме уз кафу и теме које, можда, занимају само нас библиотекаре.  Библиотекари се разумију,  знамо колико је овај посао скрајнут и колико је сама култура негдје по страни… То настојимо да промјенимо,  јер библиотеке су стубови културе у животу једног народа и важан чинилац  друштвеног живота – рекла је Марјановић.

Са скупа бродских библиотекара поручили су,  да су у библиотеку сви добро дошли, а ми ћемо тако и да наставимо јер волимо оно што радимо.

Сваки дан кроз свој рад библиотекари показују важност књиге и читања трудећи се максимално да буду у корак са свакодневницом и брзим протоком информација јер библиотеке су свакако стубови културе у животу једног народа и важан чинилац  друштвеног живота.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *