Јесењим маскембалом дјеца из ЈУП „Белио анђео“ данас су обиљежили крај активности које су реализовали у протекле двије седмице. Овим активностима, у којима су учествовале све узрасне групе,  они су заједно са својим васпитачицама обиљежили Октобарске свечаности слободе и Дјечију недељу.

-У ове двије седмице малишани су учествовали у разним активостима, у радионици о дјечијим правима, прошетали до градског Трга те га кредама у боји и малим ручицама уљепшали да нам буде љепши град, потом су посјетили општину Брод и начелника општине те се упознали са његовим радом. Малишани свих узрасниг група у понедељак су релизовали радионицу „Мој град“ гдје су цртали, слагали коцкице и бојали а онда су организовали изложбу радова са ове радионице. У уторак, 8.октобра, они су посјетили професионалну ватрогасно-спасилачку јединицу гдје су се сликали поред ватрогасног возила, прегледали опрему ватрогасаца и разговарали са њима. У оквиру предвиђених активости они су обиљежили и Дан дјевојчица тако што су дјечаци тог дана обратили посебну пажњу на своје другарице и потрудили се да их украсе и уљепшају. У цетвртак су посјетили храм Покрова Пресвете Богородице гдје су разговарали са свештеником Мирославом Живковићем, рекла је Марјана Папић, помоћник директора ове установе те додала да је јесењи маскембал традиционална манифестација која се организује сваке године, али ове године су одлучили да манифестацију организују у дворишту установе те за родитеље приреде приредбу у којој су учествовале све узрасне групе.

-Дјеца врло радо учествују у оваквим манифестацијама, а како је ово некима био први наступ ту редовно буде и суза – рекла је Јована Утржен, васпитачица у овој устаови и додала да сад слиједи период одмора а већ наредог мјесеца почињу припреме за новогодишње празнике и манифестације које иду уз празнике у којима редовно учествују малишани ЈУП „Бели анђео“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *