Малишани из ЈУП „Бели анђео“ данас су по традицији посјетили бродски храм Покрова пресвете Богородице, гдје их је дочекао свештеник Мирослав Живковић. У дружењу са свештеником малишани су показали познавање обичаја при уласку у порту и храм, а свештеник Живковић је рекао да велики број ових малишана у цркву редовно долази и са својим родитељима.

-Као свештеник испуњен сам духовном радошћу када видим оволики број дјеце у нашем храму и то је један посебан доживљај. Видим да малишани знају да се понашају у цркви јер често долазе и са родитељима што је велики напредак друштва и саме породице као основне ћелије нашег друшта – рекао је свештеник Живковић.

Maрјана Папић, помоћник директора за васпитно образовни рад у ЈУП „Бели анђео“ рекла је да је посјета храму „Покрова пресвете Богородице“  традиција коју ова установа сваке године у овиру Октобарских свечаности слободе реализује.

-Малишани у цркву долазе и са својим родитељима али им је посебно драго када цркву посјећују са својим другарима, а ми кроз свакодневне активности малишане упознајемо са обичајима и традицијом нашег народа тако да они већ имају развијене појмове о цркви и правилном понашању – рекла је Папић и додала да се сутра у 15 часова и 15 минута традиционалним јесењима маскембалом у дворишту ЈУП „Бели анђео“, завршавају активности ове установе у оквиру Октобарских свечаности слободе и Дјечије недеље.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *