У Основној школи „Свети Сава“, поводом обиљежавања „Октобарских свечаности слободе“ данас је за ученике и њихове родитеље уприличена свечана приредба.

У организовању манифестације, одржане у школском амфитеатру, учествовали су чланови драмске и рецитаторске секције и школског хора, а ученици су за ову прилику, уз менторство и подршку наставника, припремили посебан програм посвећен обиљежавању 32 године од ослобођења општине Брод.

Пригодан програм, кога су водили Анастасија Вујић и Никола Зечевић, био је прожет тематиком из не тако давне историје Брода док су се на видео зиду смјењивале фотографије, које је школи за ову прилику уступила Борачка организација Брод, а које су подсјетиле на тешке тренутке кроз које је пролазио српски народ овог краја. Рецитовањем родољубиве поезије истакнута је и универзална вриједност слободе и заједништва и наглашено да је слога ријеч коју не смијемо заборавити.

Ружица Маслић, директорка школе навела је да се, оквиру манифестације „Октобарске свечаности слободе“ којом општина Брод обиљежава Дан ослобођења општине, и Основна школа „Свети Сава“ пригодном приредбом придружила свечаности.

-Поред садржаја који су ученици и њихови наставници припремили посебно бих истакла дио приредбе који су припремили наставници историје, а у коме су ученици покушали да на одређен начин врате прошлост, односно да упознају нове генерације са дешавањима из 1992. године на подручју Брода-, истакла је Маслић.

Нагласила је да је ово била прилика да се младима нагласи значај слободе коју имамо.

-Основни циљ приредбе и укупног програма је да младе генерације научимо да не забораве, да се сјећају свега онога што смо преживјели и прошли тада како нам се такве ствари више никада не би поновиле-, напоменула је Маслић.

Добро уиграним кореографијама у програму су учествовали и ученици основне школе, чланови Културно-умјетничког друштва „Душко Трифуновић“.     Б.К.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *