Обиљежавање „Октобарских свечаности слободе“ почело је данас и у ЈУП „Бели анђео“ радионицом о правима дјетета, на којој су се дјеца упознала о својим правима,  али и обавезама.

-Прва половина октобра у нашој установи резервисана је за низ активности на тему права дјетета,  али и октобарских свечаности слободе кроз које дјеца уче како да живе у породичном окружењу и локалној заједници, али и како да се социјализују и осамостале- рекла је Мара Којић, васпитачица у ЈУП „Бели анђео“.

Марјана Папић, помоћник директора за васпитно-образовни рад рекла је да запослени и малишани у овој установи поред обиљежавања „Октобарских свечаности слободе“ уједно обиљежавају и „Дјечију недељу“ па су теме којима се баве у том периоду веома разнолике.

Сутра ће малишани из ЈУП „Бели анђео“ према предвиђеним активностима, прошетати до градског трга гдје ће цртајући кредама у боји уљепшати наш трг, како би нам свијет био шаренији и срећнији.

Знају малишани и шта су им права и шта су им обавезе, али свима њима се изгледа највише свиђа оно право на игру и дружење.

В.Г.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *