Нови вртић, односно организациона јединица Скеле, ЈУП „Бели анђео“ почела је са радом 1. октобра, а у вртићу је тренутно, према ријечима Душанке Костадиновић, васпитачице – координатора,  32 дјеце у двије васпитне групе.

У мјешовиту јасличку групу смјештена су дјеца од 1 до 3 године и ова група је комплетно попуњена док су у мјешовитој групи у којој су дјеца узраста од 3 до 6 година преостала још 4 мјеста.

-Како је вртић са радом почео 1. октобра, били смо у прилици да обиљежимо и дјечију недељу промовишући права дјетета, а отварањем вртића оснивач је помогао како родитељима тако и дјеци јер сва дјеца имају корист од предшколског васпитања. Посебну корист имају дјеца из осјетљивих група, дјеца са сметњама у развоју и дјеца из социјално и материјално угрожених породица – рекла је Костадиновић и додала да су припреме за отварање вртића трајале више од мјесец дана, да се много тога морало урадити и набавити,  потребан  намјештај, постељина, суђе и све оно што је неопходно за рад једне овакве установе.

У вртићу сада раде 4 васпитача и једна кухарица, а доручак и ужина се припремају у вртићу док се ручак доставља из ЈУП „Бели анђео“, наравно  поштујући све законске прописе и регулативе, рекла је Костадиновић.

Она је додала да је вртић смјештен на изузетно добром мјесту, што се тиче безбједности, а у насељу је и дјечије игралиште које дјеца користе увијек када је лијепо вријеме.

Вртић ради сваким радним даном од 6 часова и 30 минута до 16 часова.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *