У оквиру Октобарских свечаности слободе ученици осмих разреда ОШ „Лијешће“ у друштву професора историје, Давора Бардака посјетили су Спомен собу погинулим борцима одбрамбено-отаџбинског рата.

У Спомен соби дочекао их је предсједник предсједништва борачке организације Зоран Видић који је ученике упознао са дешавањима која су претходила ослобођењу нашег града, а потом и одговарао на питања ученика.

– Организована посјета Спомен соби основаца из Лијешћа поводом Октобарских свечаности слободе и ослобођења нашег града, свакако је лијепа идеја која је реализована у договору са руководством ове школе. Уједно, ово је прилика да дјеца науче нешто више о борбама које су се водиле за ослобођење Брода – рекао је Видић и додао да би и други основци требало организовано или појединачно да посјете спомен собу и упознају се са историјом свог града.

– Поводом ослобођења Брода и значајног датума за нашу општину, дошли смо на идеју која би требала да постане традиција и да сваке године ученици поводом Дана ослобођења нашег града, организовано посјете Спомен собу и упознају се са дешавањима у Броду током протеклог одбрамбено-отаџбинског рата – рекао је професор Бардак и додао да ће тек од ове године ученици имати прилику да на часу историје уче о дешавањима у протеклом одбрамбено – отаџбинском рату и настанку Републике Српске.

Ученици су се уписали у књигу жалости, запалили свијеће за покој душа погинулих и умрлих бораца, те час историје наставили на Тргу поред спомен обиљежја свим погинулим борцима који су своје животе дали за Републику Српску у којој они данас живе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *