У Броду је данас у организацији општинске Туристичке организације одржана  5. улична трка на  којој су  74 тркача трчала на 5 километара, а након трке сениора организована је трка за дјечаке и дјевојчице.

Побједници  овогодишње трке на 5 километара су Урош Гутић члан АК „Борац“ из Бања Луке и Јелена Гајић чланица АК „Прњавор“из Прњавора.

-Био сам побједик и прошлогодишње трке у Броду а  долазим од самог почетка јер ми се свиђа атмосфера, организација и публика те ћу настојати да због тога долазим и даље. Почео сам случајно да трчим у средњој школи а сада ми је то посао- рекао је Гутић и додао да је прошле године истрчао 80 трка и освојио балканску медаљу.  

Стазу од 5 километара побједник Гутић је истрчао за 15:37, други је био Антонија Ђурчевић са 15:49, док је треће мјесто освојио Брођанин Ђорђе Ћерић са 17:07.

У женској конкуренцији побједила је Јелена Гајић из АК „Прњавор“ која се ове године први пут такмичила у Броду и стазу од 5 километара истрчала за 21:40.

-Веома ми је драго због побједе јер је конкуренција била веома добра, заадовољна сам и организацијом и свакако ћу и сљедеће године доћи и настојати освојити прво мјесто- рекла је Гајић и честитала свима који су учествовали у бродској уличној трци као и организаторима трке.

Данас су бродским улицама трчали и малишани у три категорије, па је у категорији од 4 до 6 година најбржа била Милица Дамјановић, а у истој категорији у конкуренцији дјечака најбржи је био Филип Милојевић.

У конкуренцији од 7 до 10 година најбржа је била Софија Шушак док је у конкуренцији дјечака први на циљ стигао Борко Топић.

У конкуренцији од 11 до 14 година прво мјесто освојила је Јована Радуловић, а у конкуренцији дјечака први кроз циљ прошао је Давид Мирковић.

Бродску уличну трку по четврти пут истрчао је и Саша Дамјановић, а његова мајка Ирена рекла је да њему ова трка пуно значи, да има такмичарски дух и да се стварно труди да је истрчи од почетка до краја, па су по завршетку трке Саши и Дарису Мујчину додјељене дипломе за изузетан допринос овој спортској манифестацији.

Улична трка „Брод 2024“  и ове године одржана је у оквиру Октобарски свечаности слободе, а генерални покровитељ трке је Општина Брод.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *