Чланови Културно-умjетничког друштва „Душко Трифуновић“ учествовали су на Међународном фестивалу фолклора у познатом грчком љетовалишту Олимпик Бич у близини Паралије, гдје су на седмодневном одмору.

Извођачки и припремни ансамбли су својим наступиом 25. јуна одушевили грчку публику и многобројне туристе, што су поновили и сутрадан, друге фестивалске вечери, изводећи Игре из Посавине и Косова и Метохије.

Мира Марић предсједник друштва каже да су се и на овом фестивалу представили у најбољем свјетлу и да је публика громогласним аплаузима наградила „Душковце“ који су као и безброј пута до сада били на веома високом нивоу.

– Имали смо два наступа који су још једно феноменално искуство. Присутни су одали признање нашем извођачком ансамблу који је према оцјенама многих засјенио друге учеснике. Њихов наступ препознала је и публика која их је наградила громогласним аплаузима. Заиста сам поносна јер смо на најбољи могући начин представили општину Брод и оно шта радимо -, изјавила је Марић.

Сам фестивал је окупио чуваре културе и традиције из десет држава међу којима и три култирно-умјетничка друштва из Републике Српске.

Марић је навела да Брођани у овом љетовалишту у подножју Олимпа слободно вријеме користе за уживање у прекрасним плажама и чарима Егејског мора, док је за фестивал казала да је понудио прегршт разноврсности и љепоту различитости.

– Срдачни домаћини, нова познанства, прекрасан крајолик, топло море, биће дио успомена које ћемо понијети са собом са фантастичног фестивала „Паралија 2024“ -, истакла је Марић.

„Душковци“ су у Грчку допутовали 22. јуна, а у Брод се враћају у петак, 28. јуна. Д.И.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *