Шеф стручног штаба Омладинског фудбалског клуба „Полет 1926“, Бојан Петрић, обавио је прозивку фудбалера чиме су званично почеле припреме за такмичарску сезоне 2024/25.

Након прозивке одрађен је први тренинг, а представљен је и план активности за наредни период. Петрић истиче да је пред фудбалским друголигашима Српске једна од најдужих сезона због чега предано раде на припремама.  

– Најважније нам је да спремно дочекамо првенство. Радили смо једну седмицу базично трчање. Кренули смо радити са лоптом, а до почетка првенства, најављеног за 17. август, планирамо одиграти три пријатељске утакмице. Имамо договорену генералку са Омладинцем, а остали ривали биће познати ускоро -, рекао је Петрић.

Екипа ће у борбу за бодове појачана јер су се бродском друголигашу прикључили Александар Кушљић, Ђорђе Марковић, Стефан Савић, као и неколико фудбалера из Полетовог кадетског погона. Повратак у тим  повријеђеног Немање Продановића се очекује тек од фудбалског прољећа.

– Са овим младим али искусним момцима жељним доказивања, који су нам се придружили, сматрам  да можемо много више у предстојећем првенству.  Уз окосницу екипе, искусне Слободана Пејчића, Срећка Грозданића, Горана Маринковића…, сигурно да ћемо пружати много боље партије него протекло сезоне -, навео је стратег Полета.

Истиче и да је број клубова у лиги са 16 повећан на 18.

– Биће тешко јер ће се, вјероватно, дешавати да се утакмице играју сриједом и суботом, што није једноставно, посебно за екипе са „кратком клупом“. По мени, уз појачања која имамо, мислим да можемо бити стабилан друголигаш. Циљ нам је пласман међу првих седам тимова на првенственој табели -, навео је Петрић и закључио да то ова екипа сигурно може и заслужује. Д.И.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *