У Требињу ће од 5. до 11. августа бити одржан Љетни аикидо камп на којем ће учествовати представници свих аикидо клубова из Републике Српске. Ријеч је о традиционалном спортском дешавању које се организује у склопу пројекта Министарства породице, омладине и спорта под називом „Љетна школа спорта“.

Камп ће водити Небојша Ћерић тренер у Аикидо кулубу „Брод“ и мајстор Мирољуб Јовичић.

– Ово је сјајна прилика за усавршавање старих и учење нових техника, те стицање знања и искуства које ми као тренери требамо пренијети на млађе нараштаје у својим клубовима -, рекао је Ћерић.                      

Истакао је да је почаствован приликом да води први дио кампа који се у сарадњи са Савезом аидико самоодрбане Републике Српске одржава по 20. пут.

– На кампу ће учествовати представици свих клубова из Српске. Радићемо на такмичарским и другим техникама, а с обрзиром да у септембру крећу активности у клубовима акценат ће бити на едукацији тренера који ће имати посебну обуку јер су нова искуства драгоцјена за преношење знања полaзницима наших клубова -, додао је Ћерић.

Аикидо клуб „Брод“ постоји 18 година и има завидне резултате који су плод континуираног рада.

– Ништа не долази преко ноћи, а предуслови за добре резултате су преданост и мукотрпан рад. Сматрам да смо управо због тога на овом нивоу, што препознају и вреднују надлежни на општинском и републичком нивоу. Ипак, највећа мотив за даље јесу дјеца која нам се придружују, вриједно тренирају и кроз спорт стасавају -, истакао је Ћерић.

Педесетак чланова бродског клуба се након љетње паузе 3. септембра враћа редовним тренинзима и припремама за Куп Републике Српске заказан за почетак октобра, као и припремама за полагање за црне појасеве које ће се одржати крајем године. Д.И.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *