У ОШ „Лијешће“ са 167 ученика, распоређених у 16 одјељења, 10 у централној и по два у три подручне школе почела је нова школска 2024/2025 година.

-Забрињавајуће је то да је ове године по први пут у централној школи формирано мијешано одјељење првих и других разреда, јер је уписан изузетно мали број првачића, два у Лијешћу, два у Горњем Клакару и један у Винској – рекла је директорица ове школе Нада Гостић, и додала да је ове године и изузетно мали број ученика уопште, јер школу у  Винској  похађа 9 ученика, у Доњем Клакару 10 и у Горњем Клакару 9, што је, најмањи број ученика до сада. 

Но, без обзира на ову ситуацију што се тиче броја ученика , настава је стручно заступљена за свих 15 предмета који се изучавају у основној школи, а ученике ове године очекују неке новине које ће школа проводити у току школске године.

Ради се о увођењу факултативних предмета, јер су они ученицима интересантнији од додатне наставе, рекла је Гостић и додала да су након проведене анкете међу ученицима, ове године одлучили да им пруже прилику да буду истраживачи завичаја, да се баве значајем биљака у насељима, а од октобра у плану је и факултативни програм „Мали програмери“.

Ученици ове школе већ неколико година се баве калиграфијом,а од прошле године имају могућност да на изборном предмету „домаћинство“ науче оно што их  интересује и из те области.

Мали и велики хор у овој школи настављају са радом и од њих се, према ријечима Гостић, и ове године очекује много.

У школи ради једна група продуженог боравка, и двије групе боравка за ученике путнике који чекају на превоз. Ове групе раде у двије смјене, како би ученици имали гдје да буду док чекају превоз, да нису у зимском периоду на хладном, да су у друштву стручног лица и да им је увијек занимљиво, рекла је Гостић.

В.Г.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *