У парку код Спортско-културног центра данас је , по први пут, одржан јесењи базар. Организатор ове одлично замишљене манифестације која у први план првенствено истиче дружење бродских креативаца свих узраста била је Туристичка организација општине Брод /ТО ОБ/.

Посјетиоци су могли пронаћи широк избор феноменалних производа, од рукотворина преко накита до кулинарских сланих и слатких посластица али и дјечијих играчака.

Заједно у разреду, заједно и на базару били су ученици петог разреда ОШ „Свети Сава“ Марија Милосављевић, Стефан Цвјетковић и Лазар Кушљић. Истичу да им ово није први пут да учествују на манифестацијама оваквог типа. На штанду су изложили плочице са угравираним именима, украсне тикве, слане и слатке делиције вјешто декорисане и упаковане које су, како су рекли, уз малу моралну подршку родитеља, сами припремали.

Новац који зараде продајом искористиће за потребе свих другара из разреда, односно за оно што заједнички договоре да им је најпотребније.

Своје радове, које у склопу радионица израђују њихови чланови, представило је и бродско Удружење родитеља дјеце и омладине са посебним потребама и лица са инвалидитетом „Корак наде“.

-Ово је била и прилика да се наша дјеца друже са другом дјецом у циљу њихове боље социјализације и укључености у друштво. Управо то дружење у веселој атмосфери и са доста смијеха и радости је оно што нам је свима потребно-, истакла је Ковачевић.

Организатор овог догађаја била је бродска Туристичка организација. Горан Вукојевић, в.д. директора истиче да је базар првенствено добра прилика за дружење.

-Прољетос смо организовали Васкршњи базар и видјели смо да је то било добро прихваћено од стране наших суграђана, и излагача и посјетилаца. Том идејом смо се водили у организовању и овог првог јесењег базара у склопу „Октобарских свечаности слободе“-, нагласио је Вукојевић.

Упоредо са одржавањем базара, а поводом обиљежавања Дјечије недеље, дјечији психолог Мирјана Ракић-Здравковић одржала је радионицу под називом „Јесење жеље“ чији је циљ био, како је нагласила да, поред едукативног карактера, код дјеце пробуди знатижељу, машту и креативност

-Жеља ми је била да се дјеца поистовјете, да се окрену једни другима, суосјећају, да погледају природу око себе, а такође и да им укажем на значај очувања природе-, напоменула је Ракић- Здравковић.

Поред дружења у веселој и опуштеној атмосфери базар је би изврсно мјесто да свако пронађе поклон за посебне прилике али и да се почасти квалитетно ручно припремљеним и рађеним производима. Б.К.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *