RADIO-BROD-[LOGO-BIJELI]-(2)

Туристичка организација општине Брод, Удружење „Корени“ Брод, Удружење жена „Ђурђевак“ из Лијешћа и бродско Културно-умјетничко друштво „Душко Трифуновић“ Брод по први пут учествују на „Сајму завичаја“ у Новом Саду, гдје представљају привредне и туристичке потенцијале, традицију и обичаје, те богато културно насљеђе народа овог краја.

Сајам заваичаја, који је данас отворен у Новом Саду окупио је неколико стотина представника удружења, општина и градова широм региона, међу којима и из Републике Српске и Федерације БиХ.

Смисао Сајма завичаја је окупљање, повезивање и јачање сарадње институција, организација, завичајних и сродних удружења из Србије и региона.

Осим развијања привредних и туристичких потенцијала кроз регионално повезивање, велики значај посвећује се активностима усмјереним на његовање богате културне баштине српског народа, очување традиције, обичаја, промовисање језика, писма и свих културних добара.

Манифестацију организује Фонд за избјегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону, за чији рад средства обезбјеђује Покрајинска влада Војводине. Д.И.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *