RADIO-BROD-[LOGO-BIJELI]-(2)

У намјери да одбојку врате на бродску спортску сцену, ентузијасти и некадашњи актери овог спорта нису ни слутили да ће за само четири мјесеца, на списку сада и званично регистрованог Одбојкашког клуба „Брода“,  имати 120 чланова.

Оснивач и спортски директор клуба, Немања Бардак, је увјерен да колектив стасава на здравим темељима и да ће у догледно вријеме бити један од понајбољих репрезената Брода и мјесто гдје спорт дише пуним плућима.

– Идеја да формирамо одбојкашки клуб се родила у септембру и очекивали смо 30 – 40 чланова. Међутим, већ на почетку десио се бум, јавио се велики број дјеца и родитеља заинтересованих за причу коју смо покренули, тако да смо данас близу троцифреног броја дјеце који активно тренирају. Због тога сам веома срећан -, рекао је Бардак.

Подстакнути ентузијазмом и жељом да закораче степеницу више, те допринесу развоју спорта, Бардак и његов тим су кренули ка циљу да након пет и по година паузе оживе нови спортски колектив и популаризују одбојку, што је, испоставља се – пун погодак.

– Имамо три лиценцирана тренера, главни је Маријана Мичија, а помоћни су Слађана Шукурма и Михаела Томичевић.  Пред нама је много планова, тако да ћемо већ крајем марта организовати турнир на којем ћемо угостити екипе из Дервенте и Модриче и вјероватно из Славонског Брода. Ове године смо закаснили са учешћем у лигашком такмичењу, што је у неку руку и добро да играчи стекну одређено искуство, а треба имати на уму да је Брод изгубио континуитет играња одбојке. Сво то треба надокнадити али вјерујем да идемо у правом смјеру -, казао је Бардак.

Иако су најмлађи спортски колектив у Броду, брзо су подигли љествицу и пред себе поставили амбициозне циљеве – формирање мушког одбојкашког клуба и учешће у првенству Републике Српске.

– Од септембра улазимо у Другу лигу Српске у категоријама пионира и сениора за дјевојке, док са мушком екипом намјеравамо наступити у првенству Српске у једној од поменуте двије категорије. Занимљиво је да Брод нема клупску историју мушке одбојке, али нас радује да имамо петнаестак основаца и средњошколаца који желе да се баве овим спортом. Са тим играчима ћемо базирати рад и настојати да будемо дио одбојкашке лиге Републике Српске- , додао је Бардак.

Нагласио је да и даље врше упис нових чланова, а тренинге одржавају уторком, сриједом, четвртком и петком у дворани ОШ „Свети Сава“, док се од марта враћају у дворану у спортско-културном центру.

Бардак додаје да управа клуба и тренери перманентно  теже ка бољем и изналазе могућности да надмаше зацртане циљеве.  У томе, наглашава, имају свесрдну подршку локалне управе и Туристичке организације.

– Општина Брод нам је јако пуно помогла и подршка су нам, а руководство  Туристичке организације нам максимално излази у сусрет код осигурања термина за тренинге и у том смислу нам много помажу и хвала им на томе -, закључио је Немања  Бардак.

На примјеру Одбојкашког клуба Брод показује се да је разлика између немогућег и могућег у хтијењу и одлучности! Д.И.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *