RADIO-BROD-[LOGO-BIJELI]-(2)

Ловачко удружење „Вучјак“ и ове године организовало је традиционалну ловачку забаву која је окупила преко 200 Брођана који воле да се провеселе и друже.

На почетку забаве присутнима се ријечима добродошлице обратио предсједник ЛУ „Вучјак“ Марко Видић.

-Ово је забава коју удружење традиционално организује и организоваће и убудуће, јер она увијек окупи велики број званица- рекао је Видић и додао да се забава само зове „ловачка“ али да се она организује за све.

Госте „Ловачке забаве“ поздравили су и пожељели им добар провод и начелник општине Зоран Видић и члан УО Ловачког савеза РС Дарко Бећаревић.

На забави је и ове године организована томбола која се и иначе организује сваке године, а две особе које су били срећне руке са забаве су отишли са ловачком пушком, а поред тога на забави је подијељено још шездесетак различитих награда.

У наредном периоду, према ријечима Видића, у току је припрема за редовну скупштину која се одржава у јуну мјесецу, завршава се и ловна сезона на дивље свиње, а долази лов на срндаћа кога у  бродским ловиштима има све мање због свег већег броја шакала.

-На жалост број ланади све је мањи јер не можемо изаћи на крај са све већим бројем шакала на подручју општине Брод. Иако сваке године организујемо шакалијаду имамо велики проблем са шакалима и мислим да нећемо успјети никада да их искоријенимо јер они немају природног непријатеља- рекао је Видић и додао да они уништавају осталу  племениту дивљач у ловишту.

Према његовим ријечима очекује се измјена и допуна Закона о ловству, а ловци се надају да ће им ове измјене омогућити да у лов на шакале могу и са псима.

В.Г.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *